App in de maak voor wandeling 'Beek als bron'

Door: Raimond Bos

Een tapijtje van boshyacinten in Westerhout. (Foto: Truus Zonneveld)

BEVERWIJK - Er wordt een app ontwikkeld voor de wandelroute 'Beek als bron'. De laatste brochures die beschikbaar zijn liggen bij café d’entree in het Kennemer Theater, bij café Camille en bij kinderboerderij De Baak. Ook is de volledige wandelroute te downloaden vanaf de website www.beekalsbron.nl.

Wie vergeet om zich heen te kijken, loopt zomaar het begin van de lente mis. Let je even niet op, hebben de bomen dat frisgroene verloren, zijn de lammeren groot en is het voorjaar niet meer pril. Dus wees op je qui-vive. Doe de 'Beek als Bron' wandeling! Vooral nu de boshyacinten bloeien, vroeger dan in andere jaren, is de wandeling extra mooi. Langs de beek tegenover de kinderboerderij en rondom de vijver in Westerhout wandel je zo een blauw schilderijtje binnen.

Net als bosanemonen behoren de wilde hyacinten tot de stinseflora. Aangenomen wordt dat deze bloembollen in de 17e eeuw van Turkije naar Nederland werden geïmporteerd vanwege hun geneeskrachtige werking en om hier de landgoederen, klooster- en abdijtuinen te verfraaien en te verlevendigen. Ook in Beverwijk waren ze er vroeg bij. Pakweg twee- of driehonderd jaar geleden lieten de eigenaren van Scheijbeeck en Westerhout op hun buitenplaatsen deze bolletjes planten op hun buitenplaatsen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing