Koninklijke Erepenning voor 100-jarige BHK

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De honderdjarige Beverwijkse Harmonie Kapel is geëerd met de Koninklijke Erepenning. De penning met bijbehorende oorkonde werd tijdens de jubileumviering in het Kennemer Theater – afgelopen zondagmiddag – overhandigd door burgemeester Han van Leeuwen aan BHK-voorzitter Gé Hofman. Tijdens de receptie ontving de BHK ook een aantal eretekenen van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen en de Beverwijkse stadsvlag. Drie leden jubileerden: Cees Beentjes, Jan Pletting en Henk Mol. Zij werden in de pauze van het jubileumconcert gehuldigd door de Koninklijke Federatie met een erespeld voor resp. 51 jaar lidmaatschap, 44 jaar lid en 42 jaar lid.

Een ander hoogtepunt op de feestdag was de presentatie van het lang verwachte jubileumboek ‘Beverwijkse Harmonie Kapel Honderd Jaar en nog een paar 1888 1912-2012’ van de Beverwijkse publicist Wim Spruit. ‘De roerige en bonte geschiedenis van de BHK is vastgelegd in 128 bladzijden. Het boek wil ook een bijdrage leveren aan de geschiedschrijving over onze, niet mooie, maar wel boeiende stad Beverwijk. Want er staat meer in dan over de BHK alleen’, aldus de Beverwijkse oud-wethouder, die twee nieuwe boeken van zijn hand aankondigde:  over Velsen-Noord (na ‘Wijk aan Zee 125 jaar badplaats’ en ‘Dit was Beverwijk’) en over zijn ervaringen in de Beverwijkse politiek; vanaf de jaren ’70 als journalist en vanaf 2002 als raadslid/wethouder tot de dag van vandaag. ‘Het worden beide zeer interessante uitgaven’.

Na het concert met BHK, Beverwijks-Castricumse Accordeon Combinatie en het Shantykoor Nortada uit IJmuiden werd in kleine kring het feest voortgezet in het eigen BHK-gebouw. Onder de gasten een delegatie uit de Beverwijkse partnerstad in Polen, Wronki.

Het jubileumboek is te koop bij de Beverwijkse Boekhandel, Breestraat 77. Prijs € 15,-.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing