MEE zoekt 'digimaatjes' voor nieuw project

Door: Bos Media Services

REGIO - Deze week is de aftrap verricht voor de start van het project Digimaatjes. Via Digimaatjes worden mensen met een licht verstandelijke beperking gekoppeld aan vrijwilligers. Deze 'digimaatjes' gaan vervolgens samen aan de slag om op een veilige manier gebruik te maken van internet en social media. Men kan zich nu al aanmelden om de cursus te volgen of om zich aan te melden als vrijwilliger. Digimaatjes zal na de zomer van start gaan in de regio IJmond.  

Mediawijsheid
Binnen Digimaatjes staat centraal om veilig gebruik te leren maken van internet en social media. De cursist geeft aan wat hij graag wil leren en de vrijwilliger bekijkt wat de mogelijkheden zijn. In een op maat gemaakt leertraject bij de cursist thuis leert de vrijwilliger hem/haar mediawijs omgaan met internet en sociale media. Digimaatjes is een 1-op-2 maatjesproject, wat betekent dat één vrijwilliger gekoppeld wordt aan twee cursisten. Wonen de cursisten in één huis, dan kunnen ze samen begeleid worden. Als dat niet geval is, dan legt de vrijwilliger bij elke cursist afzonderlijk een huisbezoek af.

Vrijwilligers
De vrijwilligers krijgen een training over mediawijsheid, relevante apps en websites, handvatten op het gebied van didactische vaardigheden en een training in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Van de vrijwilligers wordt verwacht we dat ze thuis toegang hebben tot internet en redelijk vaardig zijn in het gebruik van internet en sociale media. Tijdens het gehele project kunnen ze voor ondersteuning en advies terugvallen op de organisatie van dit project. Digimaatjes is een gemeenschap van vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking met een gedeelde interesse: internet en sociale media.

Aanmelden
Wilt u graag als deelnemer de cursus volgen? Of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden om iemand met een licht verstandelijke beperking te begeleiden? U kunt zich opgeven via telefoonnummer 088 6522522. Meer informatie over Digimaatjes is te vinden via www.meenwh.nl/digimaatjes.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing