Nieuwe ambassadeurs Beursvloer IJmond Noord

Door: Cor Beumer

Gerrit Zalm (midden)

BEVERWIJK - Met trots presenteert de maatschappelijke Beursvloer IJmond Noord twee nieuwe ambassadeurs, en niet de minste! Voorzitter van de raad van bestuur van ABN AMRO en oud politicus Gerrit Zalm is de eerste grote naam. Burgemeester Theo Van Eijk van Uitgeest is namens deze gemeente verbonden aan de Beursvloer. Beide heren zullen hun positie en netwerk inzetten om de bekendheid van de Beursvloer te vergroten en zoveel mogelijk ondernemers te bereiken.

Het succes van de Beursvloer is grotendeels afhankelijk van de opkomst van ondernemers en hun bereidheid deals te sluiten met de maatschappelijke organisaties, die zich doorgaans spontaan in groten getale aanmelden. Het is dan ook van groot belang om ambassadeurs te hebben die hier aan kunnen bijdragen.

Gerrit Zalm, voorzitter van de raad van bestuur van ABN AMRO treedt per 1 november 2013 toe tot de raad van aanbeveling. Gerrit Zalm volgt Jan van Rutte op na twee succesvolle jaren. Jan van Rutte is voormalig CFO van ABN AMRO en sinds 1 juni van dit jaar met pensioen. Hulya Kilic, penningmeester en Rob Endema, algemeen coördinator van Beursvloer IJmond Noord hebben de eerste 'match' van 2013 gesloten. Op het hoofdkantoor aan de zuidas is de overeenkomst met een dubbele handdruk bezegeld.

Op het Twitter account van de heer Theo van Eijk staat te lezen: “Uit maatschappelijke verantwoordelijkheid wil ik mij inzetten in functies waarbij belangen van overheid, maatschappij en individuele burgers verbonden worden”. Een ambassadeur pur sang dus, en met een achtergrond als ondernemer een onmisbare schakel. Vorige maand werd burgemeester Mieke Baltus van Heemskerk al ingelijfd als ambassadrice en burgemeester Han van Leeuwen van Beverwijk zei vanaf de start van de Beursvloer in 2011 al zijn volledige medewerking toe. Hiermee is het volledige burgemeestersgilde van IJmond Noord betrokken bij de maatschappelijke Beursvloer.

De Raad van Aanbeveling is nu nagenoeg compleet: Dick Burger, CEO Buko Beverwijk, Mark Bouma, algemeen directeur IJmond Werkt! en profvoetballer Rafael van der Vaart vormen de overige leden.

De Beursvloer is een initiatief van het bedrijfsleven en de gemeentes Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest, met als doel de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties te stimuleren en te ontwikkelen en de sociale binding in de IJmond te vergroten. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander wellicht zeer gewenst. Geld is hierbij taboe. gemeente Beverwijk is dit jaar gastheer van de Beursvloer, op dinsdag 19 november om 16.00 uur wordt de openbare hal van het Stadhuis aan het Stationsplein omgetoverd tot Beursvloer.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing